Telefoon reparatie Roelofarendsveen

5 tips bij een iPhone
met een slechte batterij

Normaal gesproken hoort een batterij vanaf de ochtend tot de avond makkelijk mee te gaan, uitgezonderd bij een hele dag gamen of het gebruiken van de navigatie-apps. Merkt u dat de batterij een halve dag meegaat bij weinig gebruik? Zie hieronder de tips van de redactie van De Goedkoopste NL.


#1 vervangen van de iPhone batterij
Om alle moeite en omwegen te besparen beginnen wij gelijk bij de oorzaak. Na enkele jaren verslijten de batterijen van de smartphones, zo ook bij de iPhone. Wanneer de iPhone batterij verslijt gaat de iPhone niet zo lang meer mee. Ook worden de iPhones bij een slechte batterijen extreem traag. Dit komt omdat de processor, welke voor de snelheid zorgt, kracht nodig heeft welke uit de batterij wordt gehaald.

De iPhone batterij vervangen wij zonder afspraak binnen meestal al een kwartier. Dit lost alle problemen op, van een trage iPhone tot een iPhone welke snel leeg loopt. U kunt vanaf IOS 11.3 bij de iPhone 6 en iPhone SE of hoger de batterij capaciteit zien. Ga hiervoor naar Instellingen, Batterij en dan naarBatterijconditie. Hier ziet u bovenaan de Maximumcapaciteit. Indien deze op 85% of lager staat is deze toe aan vervanging. Onder de 80% krijgt u automatisch een Reparatie melding. Ziet u een streepje of geen cijfer? Probeer uw toestel opnieuw te starten of controleer of er een update is (Instellingen, Algemeen, Software-update). Blijft de streep verschijnen? Dan is uw batterij inderdaad einde verhaal en toe aan vervanging.


#2 Update naar de laatste IOS versie
Helaas zijn er soms updates welke stabiliteit missen. Bepaalde IOS versies zorgen ervoor dat op bepaalde iPhones de batterij percentage snel omlaag gaat. Controleer of er een update beschikbaar is onder Instellingen, Algemeen, Software-udate. Heeft u al de laatste IOS-versie en nog steeds last van een zwakke batterij? Zie allereerst #1 vervangen van de iPhone batterij. Geeft uw telefoon een hoge batterij capaciteit (boven de 90%)? Herstel eventueel de software door uw iPhone op iTunes aan te slutien. Maag evt. een backup via de iCloud of lokaal met iTunes. Probleem niet opgelost of meer oplossingen nodig? Zie de volgende punten.


#3 Zet de Energiebespaarmodus aan
Vanaf de IOS 9 is het mogelijk om een Energiebesparingsmodus aan te zetten. Hiermee bespaart de iPhone de batterij. Het icoontje van de batterij rechts boven het scherm krijgt een oranje kleur. Zo kunt u zien dat de energie bespaar modus aan staat. De iPhone zal wel wat trager worden maar kan zeker van pas komen.


#4 Sluit constant actieve apps
Wanneer u een app aanzet en teruggaat naar de homepagina betekend dit niet dat de applicatie is uitgezet. De applicatie draait nog op de achtergrond en gebruikt nog energie. Sluit regelmatig apps om de batterij wat extra uurtjes per dag langer te kunnen gebruiken. Dit kan door dubbel te tikken op de homeknop bij de iPhone 8 (plus) of lager en bij de iPhone X of hoger door van beneden het scherm naar boven te swipen en een seconde of twee de vinger vast te houden op het scherm. Vervolgens staan alle passieve apps op uw scherm. U kunt per app omhoog swipen om zo de specifieke app af te sluiten. Spelletjes en navigatie apps zijn voornamelijk aangeraden af te sluiten om de batterij te besparen.


#5 Sluit apps welke op de achtergrond verversen
Zowat alle apps (kunnen) op de achtergrond draaien. Zet vooral apps uit welke je weinig of niet gebruikt. Apps als Facebook en Google zijn constant op de achtergrond bezig en gebruiken heel wat aan batterij. Ga hiervoor naar Instellingen, Algemeen, Ververs op achtergrond. Om alles in één keer uit te zetten tik op het vinkje bovenaan (uit). Toch graag specifieke apps uitzetten? Tik dan op de apps die je niet of weinig gebruikt of zet apps als Facebook uit.


Heb je nog tips om de batterij te besparen? Neem dan contact op met ons en wij delen de informatie indien het van pas kan komen op onze website.

Populair

 • iPhone 13 reparatie

 • iPhone 12 reparatie

 • iPhone 11 reparatie

 • iPhone SE reparatie

 • Samsung s22 reparatie

 • Samsung s21 reparatie

 • Samsung s20 reparatie

Openingstijden
 • Maandag: Gesloten
 • Dinsdag: 09.30 - 17.30
 • Woensdag: 09.30 - 17.30
 • Donderdag: 09.30 - 17.30
 • Vrijdag: 09.30 - 18.00
 • Zaterdag: 09.30 - 15.30
 • Zondag: Gesloten